Registrer for demo
6+8=
Meldingen er sent

I Norge finnes det ti tusen organisasjoner og foreninger. Men hva er grunnen til at mennesker vil være en del av dem? Vi jobber daglig med medlemsorganisasjoner så dette er et evne vi brenner for.

Hva 450 medlemsorganisasjoner mener er den viktigeste medlemsfordelen
I Den store foreningsundersøkelsen spurte vi «Hva er foreningens viktigeste medlemsfordeler?».
Undersøkelsen viste at den desidert viktigeste fordelen var tilhørigheten og muligheten til å møte andre medlemmer. Vi skal huske på at dette spørsmål er til administrasjonen og derfor ikke helt representativt. Men det gir oss en indikasjon.

statistikk

Sosiale behov
At tilhørighet er viktig kom ikke som en overraskelse, de fleste mennesker har sosiale behov.  Erich Fromm, er psykoanalytiker og han skildret spesifikke sosiale behov hos oss mennesker (https://en.wikipedia.org/wiki/Erich_Fromm).

De er følgene:

  • Behov for forbindelser (tilhører en gruppe);
  • Behov for selvsikkerhet (følelse av betydning);
  • Behov for tilhørighet (varme og følsomme følelser);
  • Behov for selvbevissthet (egen individualitet);
  • Behov for et orienteringssystem og gjenstand for tilbedelse (tilhører kultur, nasjon, klasse, religion, etc.).


Tilhørighet - å være en del av noe
Tilhørighet er så viktig og behovet og følelsen av at du er en "del av noe": gruppe, lokalsamfunn, familie. Bevisstheten til vår tilhørighet gir oss styrke.

Tilhørighet er en viktig del for vår eksistens. Derfor tror vi også det er den viktigeste grunnen til at noen melder seg inn i en forening. For å kommunisere med andre i samme situasjon, livssyn eller med samme interesse.

Hvordan gir du dit medlem tilhørighet? Det finnes mange måter å samle medlemmer på. Det kan være medlemsmøter, konferanser, webforum eller en «Min side».


En arena for medlemmer
Vi har laget Juvo Medlemsarena for at organisasjoner skal kunne gi sine medlemmer en plattform. En arena der du som medlem kan stille spørsmål, treffes og kjenne tilhørighet. Anonymt eller ikke.

 

Vil du vite mer om Juvo? - Kontakt oss

 

  • Demo av medlemsregister

    PÅ 10 MINUTTER
    Demo